Línea de Servicio 08:00 h a 17:00 h: +49 (0) 9371 940 107

            
Impresum | RS    

1. Pregled zaštite podataka

Opšte napomene

Sledeće napomene daju jednostavan pregled onoga što se dešava sa Vašim ličnim podacima kada posetite naš veb-sajt. Lični podaci su svi podaci koji mogu da Vas lično identifikuju. Detaljne informacije o zaštiti podataka možete pronaći u našoj politici privatnosti u nastavku.

Prikupljanje podataka na našem veb-sajtu

Ko je odgovoran za prikupljanje podataka na ovom veb-sajtu?

Obradu podataka na ovom veb-sajtu obavlja operater veb-sajta. Kontakt podaci operatera se mogu pronaći u pravnom obaveštenju veb-sajta.

Kako prikupljamo Vaše podatke?

Neki podaci se prikupljaju kada nam ih Vi dostavite. To mogu biti npr. podaci koje unosite u obrazac za kontakt.

Ostali podaci se automatski prikupljaju putem naših IT sistema kada posetite veb-sajt.  To su pre svega tehnički podaci, poput toga koji pretraživač i operativni sistem koristite ili kada ste pristupili stranici. Ovi podaci se automatski prikupljaju čim dođete na naš veb-sajt.

Za šta koristimo Vaše podatke?

Deo podataka se prikuplja da bi se obezbedilo besprekorno funkcionisanje veb-sajta.  Drugi podaci se mogu koristiti za analizu načina na koji posetioci koriste veb-sajt.

Koja prava imate u vezi sa Vašim podacima?

Imate pravo da u svakom trenutku dobijete besplatne informacije o poreklu, primaocima i svrsi prikupljanja Vaših uskladištenih ličnih podataka.  Takođe imate pravo da zatražite ispravku, blokiranje ili brisanje ovih podataka.  Ako imate dodatna pitanja u vezi sa privatnošću ili zaštitom podataka, možete nas u svakom trenutku kontaktirati putem adrese navedene u pravnom obaveštenju. Osim toga, imate pravo žalbe nadležnom regulatornom organu.

Analitičke alatke i alatke trećih lica

Kada posetite naš veb-sajt, Vaše ponašanje tokom pretraživanja se može statistički analizirati. To se uglavnom dešava korišćenjem kolačića i analitike. Analiza Vašeg ponašanja tokom pretraživanja je obično anonimna, tj. ne možemo Vas identifikovati na osnovu Vašeg ponašanja tokom pretraživanja.  Možete se usprotiviti ovoj analizi ili je sprečiti tako što nećete koristiti određene alatke.  Detaljne informacije možete pronaći u sledećoj politici privatnosti.

Možete se usprotiviti ovoj analizi. Obavestićemo Vas u nastavku kako da ostvarite opcije koje su Vam na raspolaganju po tom pitanju.

2. Opšte napomene i obavezne informacije

Zaštita podataka

Operateri ovog veb-sajta veoma ozbiljno shvataju zaštitu Vaših ličnih podataka. Vaše lične podatke tretiramo kao poverljive i u skladu sa propisima o zaštiti podataka, kao i ovom politikom privatnosti.

Kada koristite ovaj veb-sajt, prikupljaju se različiti lični podaci.  Lični podaci su svi podaci koji mogu da Vas lično identifikuju. Ova politika privatnosti objašnjava koje informacije prikupljamo i za šta ih koristimo. Takođe objašnjava kako i u koju svrhu se to događa.

Imajte na umu da prenos podataka preko interneta (npr. kada komunicirate putem e-pošte) može imati sigurnosne propuste. Potpuna zaštita podataka od pristupa trećih lica nije moguća.

Obaveštenje vezano za lice odgovorno za veb-sajt

Odgovorno lice za obradu podataka na ovom veb-sajtu je:

Josera petfood Beteiligungs-GmbH
Industriegebiet Süd
63924 Kleinheubach
Deutschland

Telefon: +49 (0) 9371 940-0
E-pošta: josera@josera.de

Odgovorno lice je fizičko ili pravno lice koje samo ili u dogovoru sa drugima odlučuje o svrsi i načinu obrade ličnih podataka (poput imena, adrese e-pošte itd.).

Opoziv Vašeg pristanka na obradu podataka

Mnogi postupci obrade podataka su mogući samo uz Vaš izričit pristanak. Postojeći pristanak možete u bilo kom trenutku da opozovete. Dovoljno je neformalno obaveštenje putem e-pošte. Zakonitost obrade podataka koja se obavlja do opoziva ostaje nepromenjena opozivom.

Pravo na ulaganje žalbi regulatornim organima

Ako je došlo do kršenja propisa o zaštiti podataka, lice koje je time pogođeno može uložiti žalbu nadležnom regulatornom organu. Nadležni regulatorni organ za pitanja zaštite podataka je službenik za zaštitu podataka države Nemačke u kojoj se nalazi sedište naše kompanije. Spisak službenika za zaštitu podataka i njihove kontakt podatke možete naći na sledećem linku: https://www.bfdi.bund.de/DE/Infothek/Anschriften_Links/anschriften_links-node.html.

Pravo na prenos podataka

 

 

Imate pravo da podatke koje obrađujemo na osnovu Vašeg pristanka ili u sklopu ispunjavanja ugovora automatski prenesete sebi ili trećim licima u standardnom, mašinski čitljivom obliku. Ako vam je potreban direktan prenos podataka na drugo odgovorno lice, to će biti izvršeno samo u meri u kojoj je tehnički izvodljivo.

SSL ili TLS šifrovanje

Ova internet strana koristi SSL ili TLS šifrovanje iz bezbednosnih razloga i za zaštitu prenosa poverljivih sadržaja, kao što su zahtevi koje nam šaljete kao operateru strane. Možete prepoznati šifrovanu vezu promenom adresne linije u svom pregledaču sa „http://” na „https://” i po znaku zaključavanja u liniji pregledača.

Ako je aktivirano SSL ili TLS šifrovanje, treća lica ne mogu pročitati podatke koje ste nam dostavili.

Informacije, blokiranje, brisanje

Imate zakonsko pravo na besplatne informacije o Vašim uskladištenim ličnim podacima, njihovom poreklu i primaocu, kao i o svrsi obrade podataka. Takođe imate pravo na ispravku, blokiranje ili brisanje ovih podataka. Za dodatna pitanja o ličnim podacima možete nas u bilo kom trenutku kontaktirati putem adrese koja je data u pravnom obaveštenju.

Odbijanje promotivne e-pošte

Ovim putem izričito zabranjujemo upotrebu kontakt podataka koji su objavljeni u okviru zahteva pravnog obaveštenja veb-sajta za slanje promotivnog i informativnog materijala koji nije izričito tražen. Operater veb-sajta zadržava pravo da preduzme određene pravne radnje ukoliko primi neželjeni reklamni materijal, kao što je spam e-pošta.

3. Službenik za zaštitu podataka

Zakonski ovlašćeno lice za zaštitu podataka

Imenovali smo lice za zaštitu podataka za našu kompaniju.

Dr. Martin Wörner
Industriegebiet Süd
63924 Kleinheubach

Telefon: 09371 940 0
E-pošta: service@foodforplanet.de

4. Prikupljanje podataka na našem veb-sajtu

Kolačići

 

Neke naše internet starnice koriste kolačiće. Kolačići ne štete vašem računaru i ne sadrže viruse. Kolačići pružaju bolji doživljaj korisnicima i čine naš veb-sajt efikasnijim i bezbednijim. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se postavljaju na Vaš računar, a čuva ih Vaš pregledač.

Većina kolačića koje koristimo su takozvani „kolačići sesije”. Oni će biti automatski izbrisani na kraju Vaše posete. Ostali kolačići ostaju sačuvani na Vašem uređaju dok ih ne izbrišete. Ovi kolačići nam omogućavaju da prepoznamo Vaš pregledač prilikom sledeće posete.

Možete da podesite pregledač tako da budete upoznati sa upotrebom kolačića i da odlučujete od slučaja do slučaja da li ćete prihvatiti ili onemogućiti njihovo postavljanje. S druge strane, možete da konfigurišete pregledač tako da automatski prihvata kolačiće pod određenim okolnostima ili da ih uvek onemogućava, ili tako da se kolačići automatski brišu prilikom zatvaranja pregledača. Onemogućavanje kolačića može ograničiti funkcionalnost ovog veb-sajta.

Kolačići koji su potrebni za obavljanje procesa elektronske komunikacije ili za pružanje određenih funkcija koje želite da koristite (npr. kolica za kupovinu) čuvaju se na osnovu člana 6, stav 1 tačka f OUZP-a. Operater veb-sajta ima legitimni interes da skladišti kolačiće za tehnički ispravno i optimizovano pružanje svojih usluga. Ako su uskladišteni drugi kolačići (kao što su kolačići za analizu vašeg ponašanja tokom pretraživanja), oni će se posebno tretirati u ovoj politici privatnosti.

Datoteka evidencije servera

Dobavljač veb-sajta automatski prikuplja i čuva informacije u takozvanim datotekama evidencije servera, koje nam Vaš pregledač automatski prenosi. Te informacije su:

  • Vrsta pregledača i verzija pregledača
  • Korišćeni operativni sistem
  • Referentni URL
  • Ime domena pristupnog računara
  • Vreme zahteva servera
  • IP adresa

Ovi podaci se neće spajati sa podacima iz drugih izvora.

Osnova za obradu podataka je član 6, stav 1, tačka b Opšte uredbe o zaštiti podataka (GDPR) koji dozvoljava obradu podataka za ispunjavanje ugovora ili predugovornih mera.

Obrazac za kontakt

Ako nam pošaljete zahtev putem obrasca za kontakt, Vaši podaci iz obrasca, uključujući i podatke za kontakt koje ste tamo naveli, biće sačuvani da bi se zahtev obradio i u slučaju sledećih zahteva. Te podatke nećemo deliti bez Vašeg pristanka.

Stoga, obrada podataka koji su uneti u obrazac za kontakt se isključivo zasniva na Vašem pristanku (član 6, stav 1, tačka a Opšte uredbe o zaštiti podataka (GDPR)). Ovaj pristanak možete u bilo kom trenutku opozvati. Dovoljno je neformalno obaveštenje putem e-pošte. Zakonitost obrade podataka koja se obavlja do opoziva ostaje nepromenjena opozivom.

Podaci koje unosite u obrazac za kontakt ostaju kod nas sve dok ne zatražite da ih izbrišemo, opozovete svoj pristanak na skladištenje ili nestane svrha za skladištenje podataka (npr. nakon završetka obrade Vašeg zahteva).  Obavezne zakonske odredbe, posebno period zadržavanja, ostaju nepromenjene.

Obrada podataka (podaci o klijentu i podaci o ugovoru)

Prikupljamo, obrađujemo i koristimo lične podatke samo u meri u kojoj je to neophodno za utvrđivanje ili izmenu pravnog odnosa sa nama (master podaci). Ovo vršimo u skladu sa članom 6, stav 1, tačka b OUZP-a koji dozvoljava obradu podataka za ispunjavanje ugovora ili predugovornih mera. Prikupljamo, obrađujemo i koristimo Vaše lične podatke kada pristupate našem veb-sajtu (podaci o upotrebi) samo u meri u kojoj je neophodno da vam omogućimo pristup našoj usluzi ili da vam naplatimo njeno korišćenje.

Prikupljeni podaci o klijentu će biti izbrisani po završetku porudžbine ili po okončanju poslovnog odnosa. Periodi pravnog zadržavanja ostaju neizmenjeni.

5. Društveni mediji

Dodatne komponente za Facebook (dugmad „like” i „share”)

Naš veb-sajt obuhvata dodatne komponente za društvenu mrežu Facebook, Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, 94025 Kalifornija, SAD. Dodatne komponente za Facebook su prepoznatljive po Facebook logotipu ili dugmetu „like” („sviđa mi se”) na našem sajtu.  Pregled dodatnih komponenti za Facebook možete pronaći ovde:https://developers.facebook.com/docs/plugins/.

Kada posetite naš sajt, dodatna komponenta uspostavlja direktnu vezu između Vašeg pregledača i Facebook servera. Facebook prima informacije da ste posetili naš sajt sa svoje IP adrese.  Ako kliknete na dugme „like” na Facebook-u dok ste prijavljeni na svoj Facebook nalog, možete da povežete sadržaj našeg sajta sa svojim profilom na Facebook-u. Kao rezultat toga, Facebook može da povezuje posetu našem sajtu sa Vašim korisničkim nalogom. Napominjemo da kao operater sajta nismo upoznati sa sadržajem podataka koji se prenose Facebook-u niti sa načinom na koji ih Facebook koristi. Više informacija o tome možete pronaći u politici privatnosti na https://de-de.facebook.com/policy.php.

Ako ne želite da Facebook povezuje posetu našem sajtu sa Vašim nalogom na Facebook-u, odjavite se sa Facebook naloga.

Dodatna komponenta za Twitter

Na našem veb-sajtu i u našoj aplikaciji su uključene funkcije usluge Twitter. Ove funkcije su dostupne preko Twitter Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisko, CA 94103, SAD. Kada koristite Twitter i funkciju „Retweet”, veb-sajtovi koje posećujete se povezuju sa Vašim nalogom na Twitter-u i otkrivaju drugim korisnicima.  Time se ovi podaci prenose i Twitter-u.  Napominjemo da, kao dobavljač ovih stranica, nismo upoznati sa sadržajem podataka koji se prenose niti sa načinom na koji ih Twitter koristi. Više informacija o tome možete pronaći u politici privatnosti: https://twitter.com/privacy.

Vaša podešavanja privatnosti na Twitter-u možete promeniti u podešavanjima naloga na https://twitter.com/account/settings.

Dodatna komponenta za Google+

Naše strane koriste Google+ funkcije. Njih pruža Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD.

Prikupljanje i otkrivanje informacija: Pomoću dugmeta Google+ možete da objavite informacije širom sveta.  Dugme Google+ će Vama i drugim korisnicima pružiti prilagođeni sadržaj Google-a i naših partnera. Google čuva i one informacije koje ste označili sa +1 za deo sadržaja i informacije o strani koju ste pogledali kada ste kliknuli na +1.  Vaši +1 se mogu pojaviti pored imena Vašeg profila i fotografije u Google uslugama, kao što su rezultati pretraživanja ili na Vašem Google profilu ili drugde na veb-sajtovima i oglasima koji se pojavljuju na internetu.

Google beleži informacije o vašoj +1 aktivnosti da bi poboljšao Google usluge za Vas i druge. Da biste koristili dugme Google+, potreban vam je globalno vidljiv, javni Google profil koji mora sadržati barem ime koje ste izabrali za profil.  To ime će se koristiti u svim Google uslugama.  U nekim slučajevima to ime se može zameniti i drugim imenom koje ste koristili prilikom deljenja sadržaja putem Google naloga.  Identitet vašeg Google profila se može prikazati korisnicima koji znaju adresu Vaše e-pošte ili imaju druge podatke koji Vas identifikuju.

Korišćenje prikupljenih podataka:  Pored gore navedenih namena, informacije koje pružate biće korišćene u skladu sa važećim Google odredbama o zaštiti podataka.  Google može da objavi sažete statistike o +1 aktivnostima korisnika ili da ih podeli sa korisnicima i partnerima, poput izdavača, oglašivača ili povezanih veb-sajtova.

Dodatna komponenta za Pinterest

Naš veb-sajt sadrži funkcije Pinterest društvene mreže, kojom upravlja Pinterest Inc., 635 High Street, Palo Alto, CA, 94301, SAD.

Kada posetite stranicu koja sadrži dodatnu komponentu za Pinterest, Vaš pregledač uspostavlja direktnu vezu sa Pinterest serverima. Dodatna komponenta prenosi podatke za prijavljivanje Pinterest serverima u Sjedinjenim Državama. Ovi podaci za prijavljivanje mogu obuhvatati Vašu IP adresu, adrese veb-sajtova koje ste posetili, što uključuje i funkcije Pinterest-a, vrstu i podešavanja pregledača, datum i vreme zahteva, način korišćenja Pinterest-a i kolačiće.

Više informacija o svrsi, obimu, daljoj obradi i korišćenju podataka od strane Pinterest-a, kao i o Vašim pravima i mogućnostima zaštite Vaše privatnosti možete pronaći u Pinterest beleškama o privatnosti: https://about.pinterest.com/de/privacy-policy.

6. Analitika i oglašavanje

Google analitika

Ovaj veb-sajt koristi Google analitiku, uslugu za veb-analitiku. Njih pruža Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD.

Google alalitika koristi takozvane „kolačiće”. To su tekstualne datoteke koje su uskladištene na Vašem računaru i koje omogućavaju analizu Vašeg korišćenja veb-sajta.  Informacije koje generiše kolačić o Vašem korišćenju ovog veb-sajta obično se prenose na Google server u SAD i tamo se čuvaju.

Skladištenje kolačića Google analitike je zasnovano na članu 6, stav 1, tačka f Opšte uredbe o zaštiti podataka (GDPR).  Operater veb-sajta ima legitiman interes da analizira ponašanje korisnika kako bi optimizovao svoj veb-sajt, kao i svoje oglašavanje.

Anonimizacija IP adrese

Na ovom veb-sajtu smo aktivirali funkciju anonimizacije IP adrese.  Google će skratiti Vašu IP adresu u okviru država članica Evropske unije ili drugim stranama Sporazuma o evropskom ekonomskom prostoru pre prenosa u SAD. Samo u izuzetnim slučajevima će cela IP adresa biti poslata na Google server u SAD i tamo biti skraćena.  U ime operatera ovog veb-sajta, Google će ove informacije koristiti za procenu Vašeg korišćenja veb-sajta, za sastavljanje izveštaja o aktivnostima na veb-sajtu i za pružanje operateru veb-sajta drugih usluga vezanih za aktivnost veb-sajta i korišćenje interneta.  IP adresa koja je preneta Vašim pregledačem u okviru Google analitike neće biti povezana sa drugim Google podacima.

Dodatna komponenta za pregledač

Možete da sprečite skladištenje kolačića odgovarajućim podešavanjem pregledača. Međutim, imajte na umu da ukoliko to učinite, možda nećete moći da koristite sve funkcije ovog veb-sajta.  Osim toga, možete da sprečite da se podaci koje generiše kolačić povezan sa Vašim korišćenjem veb-sajta (uključujući Vašu IP adresu), proslede Google-u, kao i obradu tih podataka od strane Google-a preuzimanjem i instaliranjem dodatne komponente za pregledač koja je dostupna na sledećom linku: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Prigovor na prikupljanje podataka

Klikom na sledeći link možete da sprečite da Google analitika prikuplja podatke. Kolačić za onemogućavanje će biti postavljen da spreči prikupljanje Vaših podataka prilikom budućih poseta ovog veb-sajta: Onemogućite Google analitiku.

Više informacija o načinu obrade podataka korisnika u Google analitici možete pronaći u Google politici privatnosti: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=en.

Ugovor o obradi podataka

Sa Google-om smo sklopili ugovor o obradi podataka i u potpunosti primenili stroge zahteve nemačkih organa za zaštitu podataka prilikom korišćenja Google analitike.

Prikupljanje demografskih podataka od strane Google analitike

Ovaj veb-sajt koristi funkciju „demografske kategorije” Google analitike. Kao rezultat toga, mogu se izraditi izveštaji koji sadrže izjave o uzrastu, polu i interesovanjima posetilaca sajta.  Ti podaci potiču iz Google oglašavanja zasnovanog na interesovanjima, kao i iz podataka o posetiocima dobijenih od trećih lica. Prikupljeni podaci se ne mogu pripisati određenoj osobi.  Ovu funkciju možete onemogućiti u bilo kom trenutku putem podešavanja oglasa na Google nalogu ili možete zabraniti Google analitici da prikuplja podatke kao što je opisano u odeljku „Prigovor na prikupljanje podataka”.

Ponovno oglašavanje putem Google analitike

Naši veb-sajtovi koriste funkcije ponovnog oglašavanja Google analitike u kombinaciji sa mogućnostima Google AdWords -a i DoubleClick-a na više uređaja. Ovu uslugu pruža Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD.

Ova funkcija omogućava povezivanje ciljne publike za promotivni marketing koja je napravljena putem funkcije ponovnog oglašavanja Google analitike sa mogućnostima Google AdWords-a and Google DoubleClick-a na više uređaja. Ovo omogućava da se oglasi prikazuju na osnovu Vaših ličnih interesovanja, koja su utvrđena na osnovu Vašeg prethodnog ponašanja u vezi sa upotrebom jednog uređaja i surfovanjem na njemu (npr. vašeg mobilnog telefona), na drugim uređajima (poput tableta ili računara).

Kada date svoju saglasnost, Google će u tu svrhu povezati Vašu istoriju pretrage na vebu i u aplikaciji sa Google nalogom. Tako će bilo koji uređaj sa kojim se prijavite na Google nalog moći da koristi iste personalizovane promotivne poruke.

Google analitika prikuplja ID-eve korisnika koje je Google identifikovao a koji su privremeno povezani sa našim podacima Google analitike radi pružanja podrške ovoj funkciji i utvrđivanja i pravljenja publike za promovisanje oglasa na više uređaja.

Možete trajno da opozovete ponovno oglašavanje/ciljanje na više uređaja tako što ćete isključiti personalizovano oglašavanje na Google nalogu; pratite ovaj link: https://www.google.com/settings/ads/onweb/.

Objedinjavanje prikupljenih podataka u podatke Google naloga zasnovano je isključivo na Vašoj saglasnosti, koju možete dati Google-u ili opozvati na osnovu člana 6, stav 1, tačka a OUZP-a. Za radnje prikupljanja podataka koji se ne objedinjavaju na Google nalogu (na primer, zato što nemate Google nalog ili ste se usprotivili objedinjavanju), prikupljanje podataka je zasnovano na članu 6, stav 1, tačka f OUZP-a. Operater veb-sajta ima legitiman interes da analizira ponašanje anonimnih korisnika u promotivne svrhe.

Za više informacija i Google politiku privatnosti posetite: https://www.google.com/policies/technologies/ads/.

7. Bilten

Podaci biltena

Ako želite da primate naš bilten, potrebno je da nam dostavite važeću adresu e-pošte, kao i informacije koje nam omogućavaju da utvrdimo da ste Vi vlasnik navedene adrese e-pošte i da ste saglasni da primate bilten. Dodatne podatke ne prikupljamo ili ih prikupljamo samo na dobrovoljnoj bazi.  Te podatke koristimo isključivo za dostavljanje traženih informacija i ne prosleđujemo ih trećim licima.

Obrada podataka unetih u obrazac za registraciju na bilten stoga se isključivo zasniva na Vašem pristanku (član 6, stav 1, tačka a Opšte uredbe o zaštiti podataka (GDPR)). Dat pristanak na čuvanje podataka i adrese e-pošte, kao i njihovo korišćenje za slanje biltena možete u bilo kom trenutku da opozovete, npr. putem veze „otkaži pretplatu“ u biltenu. Zakonitost obrade podataka koja se obavlja do opoziva ostaje nepromenjena opozivom.

Podaci koje ste dostavili prilikom registracije za bilten će biti korišćeni za slanje biltena dok ne otkažete pretplatu, kada će biti izbrisani. Podaci koji su kod nas sačuvani u druge svrhe (kao što su adrese e-pošte za područje članova) ostaju nepromenjeni.

CleverReach

Veb-sajt koristi CleverReach za slanje biltena. Dobavljač je CleverReach GmbH & Co. KG, Mühlenstr. 43, 26180 Rastede. CleverReach je usluga koja organizuje i analizira distribuciju biltena. Podaci koje dostavite (npr. vaša adresa e-pošte) radi prijave na bilten biće sačuvani na CleverReach serverima u Nemačkoj.

Slanje biltena putem CleverReach-a omogućava nam da analiziramo ponašanje primalaca biltena. Između ostalog, možemo saznati koliko primalaca je otvorilo e-poštu sa biltenom i koliko često su kliknuli na razne linkove u biltenu. Pomoću praćenja konverzija možemo da analiziramo i da li je do neke unapred utvrđene radnje (kao što je kupovina proizvoda na našem veb-sajtu) došlo nakon klika na link u biltenu. Za više informacija o načinu na koji CleverReach analizira podatke posetite https://www.cleverreach.com/de/funktionen/reporting-und-tracking/.

Obrada podataka je zasnovana na članu 6, stav 1, tačka a OUZP-a. U svakom trenutku možete opozvati saglasnost tako što ćete otkazati prijavu na bilten. Zakonitost obrade podataka koja se obavlja do opoziva ostaje nepromenjena opozivom.

Ako ne želite da CleverReach analizira Vaše korišćenje biltena, morate da opozovete prijavu na bilten. U tu svrhu postavljamo link u svakom biltenu koji Vam šaljemo. Prijavu na bilten možete opozvati i direktno na veb-sajtu.

Podaci dostavljeni prilikom prijave na bilten koristiće se za distribuciju biltena dok ne otkažete prijavu i tada će biti izbrisani sa naših servera i sa servera CleverReach-a. Podaci koje smo sačuvali u druge svrhe (npr. adrese e-pošte za područje članova) ostaju nepromenjeni.

Više informacija potražite u CleverReach politici privatnosti na https://www.cleverreach.com/de/datenschutz/.

Završetak ugovora o obradi podataka

Sa CleverReach-om smo sklopili ugovor o obradi podataka i u potpunosti primenili stroge zahteve nemačkih organa za zaštitu podataka prilikom korišćenja CleverReach-a.

8. Dodatne komponente i alatke

YouTube

Naš veb-sajt koristi dodatne komponente za YouTube stranu kojom upravlja Google.  Operater ovih stranica je YouTube LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, SAD.

Kada posetite neku od naših strana koja sadrži dodatnu komponentu za YouTube, bićete povezani sa serverima YouTube-a. Serveru YouTube-a se saopštava koju od naših strana ste posetili.

Ako ste prijavljeni na YouTube nalog, YouTube će Vam omogućiti da svoje ponašanje pretraživanja povezujete direktno sa svojim ličnim profilom. To možete sprečiti odjavljivanjem sa YouTube naloga.

YouTube se koristi da bi učinio naš veb-sajt privlačnim.  To predstavlja legitimni interes u smislu člana 6, stav 1, tačka f OUZP-a.

Više informacija o načinu rukovanja podacima korisnika možete pronaći u izjavi o zaštiti podataka YouTube-a na: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy.

Google veb-fontovi

Ova strana koristi takozvane veb-fontove koje obezbeđuje Google radi jedinstvenog prikazivanja vrsta slova.  Kada otvorite stranu, Vaš pregledač učitava potrebne veb-fontove u keš memoriju pregledača da bi pravilno prikazivao tekstove i fontove.

Kada pozovete stranu našeg veb-sajta koja sadrži dodatnu komponentu za društvene mreže, pregledač se direktno povezuje sa Google serverima.  Google stoga saznaje da je naša veb-stranica posećena sa Vaše IP adrese. Korišćenje Google veb-fontova se vrši u interesu jedinstvenog i privlačnog prikazivanja našeg veb-sajta. To predstavlja legitimni interes u smislu člana 6, stav 1, tačka f OUZP-a.

Ako Vaš pregledač ne podržava veb-fontove, Vaš računar koristi standardni font.

Više informacija o rukovanju podacima korisnika možete naći ovde: https://developers.google.com/fonts/faq i u Google politici privatnosti na: https://www.google.com/policies/privacy/.

9. Pružaoci usluge plaćanja

PayPal

Naš veb-sajt prihvata plaćanja putem PayPal-a. Dobavljač ove usluge je PayPal (Europe) S.à.r.l & Cie, S.C.A. (22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luksemburg.

Ako izaberete plaćanje putem PayPal-a, podaci o plaćanju koje dostavite biće prosleđeni PayPal-u na osnovu člana 6, stav 1, tačka a (saglasnost) i člana 6, stav 1, tačka b OUZP-a (Obrada u svrhe ugovora). Postojeći pristanak možete u bilo kom trenutku da opozovete. To ne utiče na obradu prethodno prikupljenih podataka.